Vad är Programmatic Audio?

En kvinna som står utomhus med over-ear hörlurar på sig och lutar mot en vägg. Hon blundar och njuter av att lyssna på musik.
Publicerat
Mar 27, 2023
Taggar:
Mediekanaler
Programmatic

Programmatic Audio är en strategi inom digital annonsering som innebär att annonser köps och säljs automatiskt och i realtid på ljudplattformar som radio, podcasts och musikströmningstjänster. 

Genom programmatic audio kan annonsörer nå en målgrupp med ljudannonser som är relevant för deras intressen och beteenden. Det kan inkludera annonsering på podcasts som kretsar kring specifika ämnen, musikströmningstjänster där annonser anpassas efter musikgenrer och radiostationer som riktar sig till specifika demografiska grupper.

Fördelarna med programmatic audio inkluderar målinriktning baserat på demografi, geografi, beteende och musikpreferenser samt ger annonsörer möjlighet att nå en engagerad publik när de lyssnar på ljudinnehåll. Genom att automatisera köpprocessen och använda dataanalys kan annonsörer även optimera sina kampanjer och mäta resultatet på ett mer effektivt sätt.

Josefine Lopes Helgesson

Sales & Marketing Coordinator

Kontakta oss
Kontakta oss